Samarbetspartners

Wellnetloggany

Friskvard

Liveit

Ansluten _benify SV

Söderberg-partners

Vanliga frågor

Vilka är det som tränar på Nordic Military Training?

Våra medlemmar är i alla åldrar, med det gemensamt att de vill ha en radikal förbättring och att de har insett att gymkortet inte inkluderar motivation. Våra medlemmar är stora eller smala, otränade eller vältränade, mamma- eller pappalediga, karriärfokuserade, arbetslediga eller studenter. Vi ställer inga krav på våra medlemmar vad gäller träningen mer än att man ska VILJA! Det vi vill är att få dig att prestera mer än du trodde var möjligt, där utgångspunkten är din nuvarande träningsnivå. Oavsett om du är otränad eller vältränad eller någonstans mittemellan så kommer Nordic Military Training att ge dig en fullt tillfredsställande träning där alla har möjlighet att ta ut sig hur mycket de vill.

Men varför Nordic Military Training?

Vi erbjuder det inget gym inkluderar i sitt medlemskap - att lyckas få dig att prestera mer än du trodde var möjligt. Varje träningspass har en till två instruktörer. Dessutom finns alltid ett eller två väldigt träningserfarna och/eller utbildade ankare där för att få dig att åstadkomma det maximala av din kapacitet. Även resten av gruppen motiverar dig till att ta i de där extra 30 procenten som du inte skulle göra inomhus i ett gym. Det är dessutom betydligt mer hälsosamt att träna utomhus i friska luften än instängd i ett svettigt gym där du måste köa till maskiner för att få ett någorlunda fullgott träningspass. Träningspassen på Nordic Military Trainning är intensiva och du tränar till och med under vilan.

Skriker instruktörerna?

Nej, inte ofta, men de höjer rösten för att alla ska höra så att övningarna utförs korrekt och att antalet repetitioner är lika för alla.

Vilka kläder ska jag ha?

Du får komma precis hur du vill, huvudsaken är att du kan röra dig fritt och obehindrat, att du känner dig bekväm och framförallt att kläerna tål att smutsas ner. Tänk på att du blir varm när du springer så klä inte på dig för mycket, samt använd material som andas så att svetten transporteras bort. Undvik gärna bomullskläder, eftersom de kan bli otympliga att röra sig i när de blir våta. Vi rekommenderar också att du använder tunna handskar, samt träningsskor anpassade till terräng och löpning.

Vilka förkunskaper kräver ni av mig?

Inga alls mer än att du ska vara motiverad till att prestera och att du ska vilja träna. Vi utgår dock från att alla kan springa. Vår träning innehåller inga avancerade aerobicsteg utan vi fokuserar på övningar där huvudet kan kopplas bort och du flyter med i träningen.

Vilken bakgrund har era instruktörer?

Alla har militär bakgrund, eller från Räddningstjänsten eller Polisen. Detta är för att de ska kunna leva upp till namnet Nordic Military Training. Våra ankare däremot är träningserfarna människor med olika bakgrunder.

Vad är ett ankare?

Ett ankare är någon som vid uppmaning från huvudinstruktören får ansvar för att hålla samman gruppen och pusha på de som behöver extra stöd. Är det större grupper som tränar så krävs det ankare så alla ska känna att de får chansen att få ut mesta möjliga av passet.

Men varför är träningen förlagd 6.15 och 18.00?

För vissa personer är morgonen den bästa tiden att träna på och för andra är kvällen det bästa alternativet. Vi brinner för det vi gör och vi vill erbjuda alla chansen att kunna träna.

Vad menar ni med "toughest workout you'll ever love" och "träningen som gör skillnaden för alla"?

Vi vet av erfarenhet att det här är en träningsform som vinner mångas hjärtan. Många av våra medlemmar har sysslat med den här träningsformen under längre tid och många planerar sina tjänsteresor, dagistider och sitt arbete efter träningen. Du måste uppleva Nordic Military Training för att förstå charmen med den här typen av träning och för att känna på den fantastiska gruppkänslan som uppstår under varje träningspass. För vår Rooke Camp innebär detta i mångt och mycket "träningen som gör skillnad för alla" och de högre klasserna identifierar sig med "the toughest workout you´ll ever love".

Vilken typ av träning kan jag förvänta mig?

Vi erbjuder en varierad träning som innehåller både konditions- och styrketräning. Konditionsträningen kan innebära allt från back- till terränglöpning eller intervallträning, och styrketräningen kan innebära att göra armhävningar, hang-ups eller att springa med en kamrat på ryggen en viss sträcka. Vi tar heller inga vägar förbi vattenpölar eller diken utan vi utnyttjar alla möjligheter för en varierad träning.

Vad är skillnaden mellan NMT-BASIC och NMT-TRÄNING?

Vår ambition är att alla ska kunna vara med att träna och få ut maximalt av sin träning. Uppdelningen av klasser och individer är svår, men vårt motto är "vi lämnar ingen bakom". Vi har benämnt några pass för BASIC för att alla ska känna sig välkomna. Detta innebär inte att en som känner sig tränad och som kommer på ett BASIC-pass inte får ut något av sin träning - Instruktören kommer att anpassa klassen så alla får köra efter sin förmåga. Basicpass innebär således inte att det är någon "walk in the park" - det är en tuff intensiv träning men mer anpassad efter gruppens förmåga.

Varför ska jag betala för att träna i skogen, den är ju gratis?

Det är inte bara träningen i skogen som du betalar för. Ett medlemskap i Nordic Military Training innebär att du tränas av instruktörer med ett förflutet inom militären, polisen eller brandförsvaret där vi garanterar att du alltid får möjlighet att pressa dig till ditt yttersta med hjälp av instruktörer och gruppen. Du får möjlighet att via våra fystester se hur du förbättrar ditt resultat.

Har du ytterligare frågor, maila oss på info@nordicmilitarytraining.se

© 2019 Nordic Military Training

Södra Fiskartorpsvägen 24
114 33 Stockholm

Mail: info@nordicmilitarytraining.org