Samarbetspartners

Wellnetloggany

Friskvard

Liveit

Ansluten _benify SV

Söderberg-partners

Månadens intervju

Magnus Grahn

"Jag vill att de är trötta i kroppen efteråt, riktigt utmattade, men glada inombords. De ska ha tömt sina fysiska reserver och fyllt på med god kamratskap och gemenskap!"

Namn: Magnus
Funktion: instruktör, platschef Jönköping
Plats: Jönköping
Började med NMT: 2011

Vilken är din bästa upplevelse med NMT?
När det kommer hit otränade personer, som efter hand, efter en Rookie Camp på tre månader, börjar tycka att det är roligt med fysisk träning. I början är de rädda, otränade, kanske överviktiga och har ett motstånd till all träning. Kanske också till den militära exercisen. Men efter hand slappnar de av, blir gladare och får en större självkänsla. Det är väldigt kul att följa deras fysiska utveckling, att de får en funktionell kropp och lär sig att bli oberoende av vädret!

Hur kom det sig att du började med NMT?
Min fru hade varit på ett prova på pass och tyckte att jag skulle testa. Så jag gick dit och fastnade direkt, jag tyckte det var hur kul som helst. Sen anmälde jag mig som instruktör och var med i första utbildningsomgången som Magnus de Verdier höll i. Sen fick jag frågan om jag ville vara platschef också och det tyckte jag lät spännande och utmanande.

Nu är vi sex instruktörer och på väg att få en sjunde, en tjej, som jag har eftersträvat väldigt länge. Upp emot 70 procent av de som tränar är tjejer och då känns det naturligt att ha en tjej som instruktör också.

Vad har du för bakgrund och påvilket sätt har du nytta av den när du leder pass på NMT?
Jag har spelat fotboll från sju års ålder till gymnasiet, då började det ta för mycket tid. Då gick jag över till boxning istället. Därefter har jag tränat löpning, styrketräning och crossfit. Jag gjorde elva månaders militärtjänst som gruppchef och är polis sedan 1984. Större delen av mina tjänsteår har inneburit krävande treskiftstjänstgöring, där man jobbar nätter och varannan helg. För att orka med skiftestjänsten underlättar det om man sköter kosten och fysisk träning. Annars orkar man inte att jobba så i längden. Jag jobbade bland annat sex år i Malmöpiketen, då blev det extra mycket träning. Jag tränar lika mycket fortfarande. Jag saknade gruppkänslan från piketen, att jobba tillsammans och därför blev jag väldigt glad när NMT dök upp.

Jag är även utbildad självskyddsinstruktör inom Polisen. Jag blandar gärna mina träningspass med brottning, boxning och parövningar med inriktning mot kampsport. Jag tycker det behövs hos vanliga människor oavsett kön, att man kan ta i varandra, brottas och kampa, men sen efteråt är man ändå kompisar. Det höjer trivselkänslan!

Har du några andra erfarenheter som du använder som instruktör på NMT?
Allt jag har gjort i andra träningsformer drar jag nytta av, allt från uppvärmningsövningar från boxningen till gemenskapen från fotbollslaget. Det är väldigt enkelt och roligt att vara instruktör i Jönköping! Medlemmarna vill så mycket och de gör mycket själva. De lägger sig direkt i planka när de kommer i mål i en övning, utan att jag har sagt till dem. En helgdag, då vi inte hade någon träning, bestämde de själva på Facebook att de skulle träffas och köra ett eget pass. Det där sociala tycker jag är jätteviktigt. Vi är ungefär 70 medlemmar i Jönköping, så alla känner alla. Det blir en personlig kontakt, där jag kan följa deras utveckling och ta hänsyn till deras skador. Man ska alltid känna sig välkommen när man kommer och gå från träningen med ett leende på läpparna och uppleva att man har träffat sina kompisar!

Vad är det viktigaste du vill att deltagarna ska ha med sig efter ett NMT-pass med dig?
Jag vill att de ska vara trötta i kroppen efteråt, riktigt utmattade, men glada inombords. De ska ha tömt sina fysiska reserver och fyllt på med god kamratskap och gemenskap!

Har du något personligt mål med din träning?
Mitt personliga mål är att fortsätta orka arbeta i treskift inom polisen. Det innebär att jag behöver en stark och funktionell kropp som orkar med det vardagliga. Tyvärr är jag inte speciellt tävlingsinriktad. Jag vill mest att kroppen fungerar som den ska. Medlemmarna i NMT var så generösa att de gav mig en startplats i Salomon Trail Tour i 50-årspresent, så det vill jag förstås genomföra på bästa sätt!

Medlemmarna om Magnus:

Julia Askerot
"Magnus är en härlig kille med mycket värme och som håller hårt på gemenskapen i träningsgrupperna, en av de saker som gör NMT så speciellt! Och polis som han är, kör han mycket självförsvarsövningar som jag gillar starkt!"

Filip Pilthammar
"Jag uppskattar framför allt hur omtänksam och lyhörd han är. Han ser och bekräftar alla deltagare. Han är en trygg ledare och jag möts alltid av ett stort brett leende i dörren när Magnus är där."

Anna Flodin
"Magnus är väldigt positiv, peppande och brinner verkligen för NMT och för att vi medlemmar ska trivas och ge järnet."

Birgitta Lennox
"Magnus är oerhört sympatisk. Han är duktig på att motivera, peppa och leda alla. Glad, lugn och mycket omtyckt är min upplevelse! Magnus är bäst på att hålla ihop gruppen när den "spretar".

 

 Tidigare intervjuer

April 2014 - Andreas B

Mars 2014 - Christer

Februari 2014 - Ida

Januari 2014 - Mattias

December  2013 - Fredrik

November 2013 - Jens

 

© 2019 Nordic Military Training

Södra Fiskartorpsvägen 24
114 33 Stockholm

Mail: info@nordicmilitarytraining.org