Samarbetspartners

Wellnetloggany

Friskvard

Liveit

Ansluten _benify SV

Söderberg-partners

Carina Svarvar - fd. Rookie numera Basic

Carina Svarvar2

Carina var 51 år, överviktig och tyckte inte om att springa när hon gjorde entré i den lilla värld som Nordic Military Training tillsammans med duktiga instruktörer skapar för hundratals medlemmar varje vecka. Hon trodde inte alls att hon platsade bland alla dessa tränande människor. Men väl på plats på första passet var hon lika mycket med i gänget som alla andra där.

 Läs mer om Rookie Camp och anmäl dig här!

Första gången jag kom i kontakt med militärträning var det genom en träningskompis som hörde av sig och frågade om jag hade lust att pröva på något som hette Nordic Military Training. Det lät spännande och jag gick in på hemsidan för att läsa om träningsformen. Jag tyckte att den verkade rolig och spännande och annorlunda jämfört med allt annat jag hade stött på, så jag ville så klart prova på.

Min kompis kunde inte få ihop sitt schema för prova-på-tillfällena förrän två veckor senare och jag var så ivrig att prova på att jag anmälde mig utan henne.

Dagen D kom och torsdagen 25 augusti  2011 var jag på väg till mitt första möte med NMT i Tantolunden vid Zinkensdamm. Ju närmare jag kom desto pirrigare blev det i magen. Väl framme såg jag en massa människor med gröna västar och säkert också röda, men intrycket  är lite suddigt eftersom jag var för nervös för att lägga något på minnet. Medan jag står där och väntar och undrar vad som ska ske härnäst hör jag " Uppställning" med hög, bestämd röst. Det är instruktören Magnus de Verdier, allmänt kallad Spy-Fys, som kallar på uppmärksamhet. Det är då jag på riktigt tänker "Hjälp… vad är det jag har gett mig in på?" Mer hinner jag inte tänka innan jag blir inföst och uppställd i den gröna västmassan.  

Uppvärmningen bestod av att springa och jag hängde fortfarande med i ledet. Jag var totalfokuserad på vad vi skulle göra och lyssnade koncentrerat på vad instruktören skrek, så just den gången kommer jag inte ihåg så mycket av övningarna. Men jag kommer tydligt ihåg känslan av att tycka att "detta är något roligt!". På slutet var det tungt men jag fick hjälpande händer i ryggen i uppförsbacken upp till toppen på Tantoberget. Upp kom jag till slut och det var så underbart att ha klarat av det. Och glädjen jag kände när jag hörde hur de andra stod däruppe och hejade, peppade, väntade på BARA mig kombinerat med alla klappar på axeln och kommentarer om hur duktig och bra jag var…. den eufori och enorma glädjen måste man uppleva  för att veta vad jag pratar om!

Jag hade överlevt första prova-på-passet. När vi gjorde de obigatoriska upphoppen i ring tillsammans på slutet hade jag en sådan endorfinkick att glasögonen immade igen och jag ville bara skrika rakt ut av glädje! Jag kände mig duktig och stark och hade funnit en sådan fin gemenskap direkt på passet. Och när orken tröt i slutet av passet fick jag hjälp eftersom man på NMT aldrig lämnar någon bakom. Det var häftigt att veta att jag kunde komma till träningen och prestera utifrån mina egna förutsättningar - vilka dessa förutsättningar än var.

Eftersom jag hade tröttnat på att träna inomhus sitta på en spinningcykel eller hålla till i en svettig gruppträningslokal, anmälde jag mig omedelbart till Rookiecampen som skulle starta veckan därpå. Det var helt klart, detta skulle bli min nya träningsform!

Jag gillar NMT för man får liksom allt i ett paket. Man tränar upp sin styrka och sin kondition så klart, men framförallt man får vara ute i friska luften året om. Och gemenskapen man får i gruppen har jag inte upplevt i något annat träningssammanhang. Jag sover dessutom gott, jag mår mentalt bra och älskar glädjeruset man får efter varje pass. Och man får dessutom fina resultat på relativt kort tid av den här sortens träning.

Du som vill få allt i ett paket, gillar att träna utomhus, ha roligt samtidigt och göra allt detta utifrån DINA förutsättningar - du kommer att ha en himla rolig resa framför dig! Var inte rädd för att prova, för ditt liv kommer att bli en upplevelse rikare och du kommer verkligen inte att ångra dig.

Carina Svarvar 

Läs mer om Rookie camp och anmäl dig här!

© 2019 Nordic Military Training

Södra Fiskartorpsvägen 24
114 33 Stockholm

Mail: info@nordicmilitarytraining.org