Samarbetspartners

Wellnetloggany

Friskvard

Liveit

Ansluten _benify SV

Söderberg-partners

Kebnekaise

Favorit i repris! Vandra upp på Sveriges högsta berg med oss på Nordic Military Training. Tillsammans med fjällguiden och NMT:aren Nicklas Lautakoski tar vi oss upp på Kebnekaise med bra uppladdning och nogranna förberedelser. Nu ska vi bestiga östra leden. Fyra dagars äventyr i fjällvärlden väntar dig som vill följa med! 

Helene besteg Kebnekaise tillsammans med oss 2012 - läs lite om hennes upplevelse! 

Upplägg

Vi är med dig från start till mål! För oss är det viktigt att du känner att du är en del av resan. Tillsammans med vår guide Nicklas förbereder vi dig på resan på ett optimalt sätt. Detta innebär bl.a.:

- Vi går tillsammans igenom vilken utrustning som krävs för resan.

- Vi finns tillgängliga under hela tiden för att svara på frågor och funderingar, både via mail och telefon. Det finns en egen  Facebookgrupp, Med NMT till Kebnekaise,  där ni kan se bilder från föregående års resa och ta del av information om resan.

Genomförande

Vi flyger tillsammans från Arlanda till Kiruna (flyg ingår ej i priset). På flygplatsen möter vi vår guide Nicklas Lautakoski som tar oss hela vägen till toppen med bra kunskap och glada tillrop! Vi blir upphämtade med buss som tar oss till Nikkaluokta där vi påbörjar vår färd  mot fjällstationen.


Vi på NMT är med dig från start och har du bara viljan kommer vi att tillsammans nå toppen av Sverige!

Del 1-  Kebnekaise fjällstation-Storbacken.

Första delen är även den brantaste och den visar om du har tagit träningen på allvar. Det är oftast här som kroppen och pannbenet får jobba. En brant stigning uppför i början av dagen är jobbigt för de flesta. Det som är skönt att veta är att efter 2 timmars vandring är den tuffaste biten över.

 

Del 2:   Storbacken- Moränryggen

Denna del är flackare. Vid en lång moränrygg tar vi vår första lunch, sätter på oss våra klätterselar. Den ena av guiderna går i förväg och förbereder rep på glaciären som vi kopplar in oss i under nästa fas av vår topptur.

 

Del 3: Björlings glaciär

Vi vandrar under ca 1 timma på glaciären i replag. Vi får hoppa över glaciärsprickor. En fantastisk upplevelse!

 

Del 4:  Klättringen

Vi klipper in oss i vajern som tar oss uppför den branta klippväggen. Ca 1 timmas klättring har vi framför oss, en riktigt häftig upplevelse tycker många. Guiderna tar hand om dig på bästa sätt och säkerheten för oss är A och O. Har du bara viljan kommer du att klara det. Detta är någonting som brukar uppskattas efteråt, speciellt av de som är lite höjdrädda.

                                                                   

Del 5: Gamla toppstugan- Toppan          Den sista biten ansluter till Västra Leden och vi tar oss den sista halvtimman upp på Kebnekaise Sydtopp och njuter av utsikten.


Anmälan

För att anmäla dig så mailar du till oss på event@nordicmilitarytraining.se. Vi behöver ditt namn, mailadress samt telefonnummer. 

Vi skickar då ett bekräftelsemail med info om betalning m.m.
Det finns ett begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. 

Alla är välkomna att följa med, inte bara våra medlemmar utan vänner, partner, barn (över 12 år), och andra bekanta är också välkomna att bestiga Sveriges högsta topp tillsammans med oss! 

Avbokning

När hela betalningen har erlagts är det ingen återbetalning vid avbokning. Du kan själv välja att teckna ett avbeställningsskydd och reseförsäkring.

Läs också våra resevillkor

Keb

Ska ̈rmavbild 2014-09-16 Kl . 16.18.29

Keb1Keb 3Keb 4

© 2019 Nordic Military Training

Södra Fiskartorpsvägen 24
114 33 Stockholm

Mail: info@nordicmilitarytraining.org