Samarbetspartners

Wellnetloggany

Friskvard

Liveit

Söderberg-partners

NMT-Kids

NMT KIDS ÄVENTYRSSKOLA

Kan man äta gran-skott? Kan man dricka allt vatten man ser? Hur reser man bäst ett tält i snålblåst? Det och mycket mer innehåller denna helg för ditt/dina barn.

Vad och varför: Från lördag morgon till söndagförmiddag har ditt/dina barn möjlighet att delta i NMT Kids Äventyrsskola! Tillsammans med andra barn får de uppleva ÄVENTYR i de fyra elementens tecken. De kommer att få lära sig om vind, eld, jord och vatten. Efter detta äventyr kommer de kunna se o förstå naturen bättre samt fått uppleva och lärt sig nya saker. Natten sover vi i tält. Vi lagar vår egen mat på stormkök och över öppen eld.

När: 27-28 september i Lill-Jans skogen. Samling Östermalms IP kl. 9.45 

 

Under ledning av NMTare och äventyrare Nicklas Lautakoski tillsammans med NMT-instruktörer kommer barnen att ta sig mellan de olika elementen och lösa problem tillsammans 

 

Element 1: Eld 

Eld är ofta livsviktigt i kalla miljöer. Den skänker värme, trygghet och gör att du kan laga mat, koka vatten och få dricksvatten från snö. Det kan också vara en fiende när du tappar kontrollen över den. Genom att behärska elden kan du överleva i kalla och blöta miljöer.
 

Barnen kommer få lära sig vad som krävs för att en eld ska brinna. De får testa att göra upp eld på egen hand, får prova olika sorters friluftskök och laga sin egen mat över elden!
 Under natten kommer vi att sitta eldvakt i pass.

  

Element 2: Vind
Vind kan vara en äventyrares bästa vän - men även ett stort hinder. Många äventyrare använder vinden som extra fart då man är ute och skidar på fjället, seglar eller paddlar. Nackdelen med vinden är att den kyler ner dig. Det kan bli KALLT. På denna station lär de sig hur man bäst klär sig när det blåser kallt.

  

Element 3: Vatten
Vatten behöver du för att överleva. Utan vatten klarar du dig bara några få dagar. Det gäller då att veta vilket sorts vatten man kan dricka och hur man gör för att rena vattnet. När du är ute på längre äventyr dyker det ofta upp hinder i form av vattendrag, då gäller det att kunna ta sig över vattnet på ett tryggt sätt. På denna station går vi igenom hur man ska agera om man hamnar i kallt vatten och de kommer att få testa korsa ett vattendrag på ett trygg sätt tillsammans med sina gruppkamrater.

  

Barnen kommer få testa på att paddla SUP (Stand Up Paddling) i lagstafett!  

 

Element 4: Jord 

Jord representerar liv. Vi kommer att informera om vilka växter man kan äta i den svenska naturen. I olika överlevnadssituationer krävs att man äter sånt man inte är van vid. För att komma vidare på denna station krävs att de äter någonting annorlunda och läskigt… Jord representerar också orientering och navigering. Barnen kommer att få ta sig mellan olika punkter med hjälp av karta, kompass och GPS.

 

Schema: 

Lördag 27 september 

09.45- Samling Östermalms IP, dubbelkoll av utrustning - Avmarsch till Base Camp.

10.30-12.00 Tillsammans slå upp Base Camp och lära känna sina teamkamrater. 

12.00-13.00 - Lunch

13.00-20.00 - De fyra elementen
20.00 - Matlagning och lägereldsmys vid Base Camp

22.00 - Sömn och eldvakt i par under hela natten

Söndag 28 september

07.00 - Frukost

08.00 - Nedpackning av Base Camp+Äventyrscertifiering och diplomutdelning - därefter avmarsch till Östermalms IP.

10.00 -Klara och tillbaka på Östermalms IP

Rekommenderad ålder 7-11 år - kan diskuteras.


Max antal deltagare 15 st

Självklart går det att anmäla barnens kompisar vars föräldrar ej är medlemmar.


Pris/ barn: 750 kr. Familjerabatt 50% för andra barnet (lägg två event i varukorgen och använd koden 2BARNHALVAPRISET för att få 50% på det andra barnet)

Skriv in namn och ålder på barnet/barnen i informationsrutan när du beställer.

Anmäl ditt barn nu, till höstens äventyr! 

I samband med anmälan får du en kort utrustningslista och en mer detaljerad agenda.


 

© 2019 Nordic Military Training

Södra Fiskartorpsvägen 24
114 33 Stockholm

Mail: info@nordicmilitarytraining.org